Biografie

Kate McIntyre (1969) verzamelde twee dingen als kind: stenen en boeken. Vanuit haar passie voor verhalen begon ze als kind verhalen te bedenken en te schrijven.

Na de middelbare school wonnen eerst de stenen: Kate volgde een opleiding tot geoloog. Gelukkig speelt het in elkaar zetten van verhalen ook een belangrijke rol in de wetenschap. Van 1998 tot 2002 werkte Kate als geoloog, maar intussen voelde zij weer de neiging verhalen te schrijven. Tot haar verbazing stroomden de woorden uit haar hoofd op het papier. Na haar verhuizing naar Nederland en de geboorte van haar dochter is Kate weer beginnen met het schrijven van boeken.

Op een lentedag zag Kate haar buurjongen met een gevonden knikker in zijn vuist. “Hoe komt het eigenlijk dat er overal knikkers liggen?” dacht ze. “Er moet een wezentje zijn die dat soort dingen doet”. Vandaar kwam het idee voor een kinderboek. Tijdens een cursus kinderboeken schrijven schreef ze de eerste drie hoofdstukken, en daarna werd het een heel boek. Kate’s debuut De knikkelares is eind 2013 verschenen.